Thermokachels op pellets
Thermokachels op pellets dienen voor de productie van warm water. Ook wel hydro pelletkachel genoemd. OOk pelletketels in het aanbod.
Thermokachels Pellets, voorzet & inbouw

thermokachels , CV pelletkachels, Idro-kachels, pelletketels, Hydro pelletkachels dat zijn allemaal synoniemen die men gebruikt voor pelletkachels die warm water kunnen produceren.  Met het fiscaal voordeel wat vandaag mogelijk is zal de verkoop van pelletketels zich meer en meer gaan toespitsen of dit soort verwarming.

Tip : Wist U dat bij 90 % van de verwarmingsinstallaties (gas en stookolie)slechts gemiddeld 50% van het totale vermogen wordt aangesproken. (nvt voor kachels geplaatst in een massief passief woning)

--> Dit is dus een ideale situatie om een thermokachel mee aan te sluiten.  Op deze manier verspreidt U de warmte over de verschillende ruimtes in de woning.  Eventueel zelfs uw sanitaire boiler.

Door de stralingswarmte die de thermokachel afgeeft wordt ook gedeeltelijk
de ruimte verwarmd waarin de thermokachel staat.

 

Welk zijn de mogelijkheden van een themokachel :

- eventueel koppelen met de bestaande radiatoren
- het warm water gebruiken voor de vloerverwarming
- het verwarmen voor sanitaire doeleinden 

De thermokachels worden opgenomen in uw bestaande verwarmingssysteem maar ook in combinatie met een zonneboiler.

Pelletketels kunnen beschikken over een interne voorraadkamer. Sinds kort kan je eveneens externe voorraadkames aankopen waarmee je slechts één keer per week een vulling moet doen.  Uiteraard is het plaatsen van en bunker ook één van de mogelijkheden bij nieuwbouw.

 

Voorwaarden : erkend CV-installateur zijn.  Hou er rekening mee dat zeer veel pelletkachel verkopers GEEN ERKENNING hiervoor hebben.

Meestal werken zij samen met een erkend installateur om in regel te zijn.  Bij discussies heb je wel 2 partijen waarmee je de garantie zal moeten regelen.

 

Duurzaam stoken

Economisch - ecologisch en handig !

 

Een besparing van 35 tot 60 % bij overschakeling van stookolie op pellets.

 

Wat is een Thermokachel

Een thermokachel is een pelletkachel dewelke warm water produceert en overzet naar je bestaande CV-installatie.  Indien je woning goed geinsoleerd is volgens de regels van 2010 kan een thermokachel dit werk zelfs alleen aan.  Op deze manier heb je 2 voordelen.  Namelijk een kachel met een zichtbare vlam en gelijktijdig een toestel dat je radiatoren of convectoren kan voorzien van warm water. Eventueel zelfs je boiler opwarmen.  Wordt ook wel eens hydro pelletkachel genoemd.  In veel gevallen is en buffervat noodzakelijk.

De thermokachels zijn de ideale oplossing voor mensen die eigenlijk 2 vliegen in een klap willen slaan. Eigenlijk wordt hier een combinatie gemaakt van een kachel met zichtbare vlam (gezelligheid) en een toestel de welke eventueel op een bestaande cv-installatie kan aangesloten worden. Hier onderscheidt men 2 soorten toestellen:

Toestellen met een warmtewisselaar
en
toestellen volledig omgeven door water.

1)  Een luchttoestel waarbij de warme lucht die in de kachel geproduceerd wordt via een warmtewisselaar omgezet wordt naar water dat in het verwarmingscircuit (de radiatoren) circuleert. Dit toestel is voorzien van een tangentiële ventilator, een ingebouwd expansievat en een ingebouwde circulatiepomp. Beperkt vermogen. Een gedeelte van het vermogen kan gestuurd worden naar het watercircuit, zoals bijvoorbeeld de radiatoren.

2)  Een volledig door water omgeven toestel. Hier wordt het water dat zich rondom het toestel bevindt en dus verhit wordt naar de radiatoren en de eventuele boiler gestuurd. Ook hier is het toestel voorzien van een ingebouwd expansievat en circulatiepomp.

Hieronder vindt U het aanbod van thermokachels.  Vroeger vond U deze kachels ook terug onder de rubriek pelletkachels.

Wij hebben ook een aantal pelletketels toegevoegd.  De CV pelletketel is als alternatief voor cv-ketel (mazout of gas) plus houtkachel wellicht nog aantrekkelijker.  Vooral bij nieuwbouw geeft de pelletketel (CV-pelletkachel) veel mogelijkheden.

 

De ideale woning met pelletverwarming. 

 

Thermokachels : volgende toestellen staan bij ons in de toonzaal. 

CLAM NIAGARA thermokachel 24 Kw - werkt op pellets.  Kan aangesloten worden op je bestaande verwarming (hout of gas)  als kan ook alleen werken.  Met expansievat en circulatiepomp.  Te bezichtigen in onze toonzaal.

 

 Deze foto is eigendom van de firma ECOFRIENDLY