kal fire logo
Kal Fire liftdeurhaarden heat pure hout

Kal Fire inbouwhaarden houtgestookt.

Heat pure serie. The Beauty & the brains

 Kal Fire haarden: Kal-fire is een Nederlands familiebedrijf. Het bedrijf werd in 1981 opgericht door de heer en mevrouw van Melick, ondanks de grote groei heeft het bedrijf nooit iets van dat karakter verloren. Dat vertaalt zich in een enorme betrokkenheid bij klanten, dealers & producten. Eveneens in een lange termijn visie die het mogelijk maakt te blijven innoveren. Inmiddels staat de volgende generatie van Melicks klaar, mensen met een warm hart voor haarden en kachels en een eigentijdse visie op design en techniek. Ook zij staan zoals ons  garant voor een onberispelijke kwaliteit en service.

 

De Voordelen:

The Beauty & The brains.... Een slogan waar veel realisme in schuilt! Kal-fire biedt U een unieke houthaard die werkelijk bol staat van solide en geavanceerde techniek, maar die vooral mooi is. Kijk naar het kaderloos glas, zie hoe de techniek is weggewerkt. De Heat pure is fraai tot in het kleinste detail. Een sfeermaker die mag gezien worden.

Simpelweg slim gezien:

Bij een liftdeurhaard is het zo dat een groot gedeelte van de haard ingebouwd zit in de mantel, dit heeft als gevolg dat bij sommige merken bij gebrekkige onderdelen de haard dient uitgebouwd te worden om deze te bereiken. Kal fire garandeerd een bereikbaarheid van alle onderdelen zodat U steeds met een gerust hart kan genieten van vele jaren plezier van Uw Liftdeurhaard.

Fraai:

U had het zelf al gezien: De Heat pure is niet alleen een bijzonder goed doordachte haard met ingebouwde intellegentie; het is ook de fraaiste houthaard die verkrijgbaar is. Het ontwerp is minimalistisch en de deur kent nauwelijks kaders waardoor U optimaal zicht heeft op het vlammenspel. Voor de binnenzijde van de haard heeft U keuze uit een design, skamol of lamellen achterwand.

Inbouwkaders:

De front modellen van de Heat pure worden standaard geleverd met een 4-zijdig inbouwkader van 2.5cm. Optioneel zijn er 4 andere kaders beschikbaar: een 3 of 4-zijdig kader met een diepte van respectievelijk 7 of 10cm. Deze verschillende inbouwkaders geven U volop mogelijkheden te variëren in inbouwdiepte en bieden een oplossing voor vrijwel elk design.

Kaderloze ruit:

De heat pure is de haard die U het meeste zicht geeft op het vuur. Niet alleen in gesloten toestand maar ook in open of half open toestand blijft het zicht op het vuur optimaal. De ruit is aan de onderzijde namelijk geheel kaderloos, geen storende lijsten die het zicht op de vlammen ontnemen. Zelfs de heat pure hoek en 3-zijdige haard zijn aan de onderzijde en hoeken kaderloos. De techniek om dit te garanderen is gepatenteerd.

Stoken:

Maar U koopt de Heat pure niet (alleen) om naar te kijken. U wilt hem uiteraard ook stoken. Dan ervaart U de doordachte techniek van de Heat Pure. Dat begint met het openen van de liftdeur. De vrijwel kaderloze deur trekt U met behulp van een sleutel omhoog. Deze verdwijnt nu volledig in de ombouw. U kunt de haard zo vullen met hout. Gebruik hiervoor onbewerkt; droog & gekloven hout. Dat geeft U het beste resultaat en stookplezier.

Aansteken van de haard:

U legt grote houtblokken en fijn gespleten hout luchtig gestapeld in de haard en steekt deze aan met behulp van wat aanmaakblokjes. De handmatige luchtregeling zet U helemaal open en de liftdeur laat U de eerste minuten nog een paar centimeter open staan. Zo ontstaat snel een goed heet vuur. Heeft U eenmaal een bed van gloeiend hout, dan kunt U nieuw hout toevoegen en de haard sluiten.

Optimaal bedieningscomfort:

Tijdens het verbrandingsproces wordt de primaire luchttoevoer in de heat pure automatisch geregeld. Een ingebouwde spaarthermostaat meet de temperatuur in de haard en stuurt via een ingenieus kleppensysteem meer of minder lucht naar het vuur. Hierdoor blijft het gloeibed "de basis van de verbranding" op een constante hoge temperatuur. Dankzij deze hoge constante temperatuur is er sprake van een optimale, schone verbranding. De Secundaire luchtregeling regelt U handmatig. Beweegt U de luchtregeling met de sleutel naar rechts, dan komt er meer lucht in de verbrandingskamer en ziet U dat de verbranding sneller gaat. Beweegt U de luchtregeling naar links, dan sluit de secundaire luchtregeling en gaat de verbranding langzamer. Met de heat pure geniet U van een optimaal bedieningscomfort.

Gepatenteerd energiebesparend kleppensysteem:

Eigenlijk koopt U met de Heat Pure twee haarden. Een gesloten haard en een openhaard. In beide gevallen zorgt het gepatenteerde energiebesparende kleppensysteem ervoor dat U optimaal kunt genieten van Uw haard. In gesloten toestand werkt de Heat pure onafhankelijk van de ruimte waarin deze staat opgesteld. Om dit te bewerkstelligen is de heatt pure op 10 manieren luchtdicht gemaakt. Hierdoor werkt de haard perfect en kunnen afzuigkappen of centrale afzuigingen het verbrandingsproces niet beïnvloeden. Het energiebesparende kleppensysteem zorgt er bovendien voor dat koude buitenlucht uitsluitend gebuikt wordt voor de verbranding. Dit in tegenstelling tot de meer conventionele haard waar de koude buitenlucht niet rechtstreeks op de haard is aangesloten en deels de woonkamer instroomt(koude voeten). De Heat pure is dus energie besparend.

Intelligente Openhaard:

De Heat pure is een intelligente haard. Dit merkt U goed als U de liftdeur van de haard opentom hout bij te vullen of om open te stoken. De haard haalt de lucht die nodig is voor de verbranding nu rechtstreeks uit de kamer. Het energiebesparende kleppensysteem zorgt ervoor dat de gebruikte lucht wordt gecompenseerd. Hiervoor wordt de koude buitenlucht langs verschillende warmtewisselaars gestuurd en via de convectiemantel verwarmd in de woonkamer gebracht. Hiermee wordt niet alleen de koude trek voorkomen, de Heat pure zorgt er ook voor dat de luchtdruk in de kamer altijd in balans blijft. Dit draagt bij tot een aangenaam en gezond woonklimaat.

Schoon:

De glazen deur die zicht geeft op nagenoeg het gehele vlammenspel blijft, bij gebruik van droog hout, nagenoeg schoon. Doordat de Heat pure een smalle strook koude lucht voor het glas naar beneden laat vallen. Wilt U de ruit incidenteel toch schoon maken, dan kan dit heel gemakkelijk. U kan de ruit, voor dat doel naar voor klappen(rechte modellen) of schuiven(hoekmodellen)

 Top 10 voordelen

Maximaal zicht op het vuur
De ruit is in een nauwelijks zichtbaar kader gevat. Dit geeft een onbelemmerd zicht op het vlammenspel (gepatenteerd).

Regelbaar vlammenspel
Door de zeer goede afdichting van de houthaard is het vuur regelbaar. U tempert het vuur handmatig, waardoor dit op een lagere capaciteit verder brandt.

Clean Window system
Het ingebouwde Clean Window System staat garant voor een nagenoeg schone ruit, mits goed stookgedrag.

Gemakkelijk stoken
De ingebouwde thermostaat regelt de verbrandingslucht. Dit garandeert een gemakkelijke opstart van de houthaard. Hierdoor heeft u snel een mooi vuur.

Ruimtelucht onafhankelijk systeem
Bij het stoken met een gesloten ruit wordt geen gebruik gemaakt van de kamerlucht. De Heat Pure werkt onafhankelijk van de ruimte waarin gestookt wordt. Hierdoor wordt de ruimte niet continue afgekoeld door buitenlucht zoals bij conventionele systemen. Dit gebeurt middels een gepatenteerd luchtklep systeem.

DIN+ en optimale emissie
De Heat Pure voldoet aan de strenge DIN+ emissienormen. Hierdoor vormt de Heat Pure een minimale belasting voor het milieu met een maximaal rendement.

Praktisch reinigen van de ruit
Het unieke sluitmechanisme van de houthaard zorgt ervoor dat de ruit kan kantelen. Dat maakt het reinigen zeer gemakkelijk. Door de gekantelde positie valt vuil automatisch in de verbrandingskamer. Het plateau voor de haard blijft schoon.

Keuze uit 3 achterwanden
Bij de Heat Pure heeft u keuze uit 3 verschillende achterwanden: skamol, stalen zwarte lamellen of design.

Strak design
Voor zowel het temperen van het vuur als het omhoogschuiven en het kantelen van de ruit zijn technieken ingebouwd die zorgen voor een strak design van de haard.

Geen storende elementen in de ombouw
Door de ingebouwde verse-lucht klep is er geen externe bediening in de ombouw van de houthaard nodig. Door de goede regelbaarheid van de Heat Pure is in de meeste gevallen geen rookgasklep nodig. Ook dit betekent geen storend bedieningselement aan de buitenkant van de ombouw.

 

!

Kal fire heat pure 45

Gewicht: kg
!
Kal fire heat Pure 45

 

kal fire heat Pure 45 inbouw liftdeurhaard 4.6-9.3KW

 

De Kal fire heat pure 45 liftdeurhaard.

technische eigenschappen:

Schoorsteenkanaal diameter 150mm

rendement 86%

Kal fire heat pure 60

Gewicht: kg
!
Kal Fire heat pure 60

 

kal fire heat Pure 60 inbouw liftdeurhaard 6.5-13KW

 

De Kal fire heat pure 60 liftdeurhaard.

technische eigenschappen:

Schoorsteenkanaal diameter 180mm

rendement 81.1%

Kal fire heat pure 65 3-zijdig

Gewicht: kg
!
Kal Fire heat pure 65

 

kal fire heat Pure 65 3-zijdig inbouw liftdeurhaard 7.5-15KW

 

De Kal fire heat pure 65 liftdeurhaard.

technische eigenschappen:

Schoorsteenkanaal diameter 250mm

rendement 83%

Kal fire heat pure 70

Gewicht: kg
!
kal fire heat pure 70

 

kal fire heat Pure 70 inbouw liftdeurhaard 4.8-9.7KW

 

De Kal fire heat pure 70 liftdeurhaard.

technische eigenschappen:

Schoorsteenkanaal diameter 180mm

rendement 84%

Kal fire heat pure 71

Gewicht: kg
!
kal fire heat pure 71

 

kal fire heat Pure 71 inbouw liftdeurhaard 15.0KW

 

De Kal fire heat pure 71 liftdeurhaard.

technische eigenschappen:

Schoorsteenkanaal diameter 250mm

rendement 72%

Kal fire heat pure 85

Gewicht: kg
!
kal fire heat pure 70

 

kal fire heat Pure 85 inbouw liftdeurhaard 13.0KW

 

De Kal fire heat pure 85 liftdeurhaard.

technische eigenschappen:

Schoorsteenkanaal diameter 200mm

rendement 76%

Kal fire heat pure 90 hoek links of rechts

Gewicht: kg
!
kal fire heat pure 90

 

kal fire heat Pure 90 inbouw liftdeurhaard 7.5-14.9KW

 

De Kal fire heat pure 90 liftdeurhaard.

technische eigenschappen:

Schoorsteenkanaal diameter 250mm

rendement 80%

Kal fire heat pure 100

Gewicht: kg
!
kal fire heat pure 100

 

kal fire heat Pure 100 inbouw liftdeurhaard 8.8-17.6KW

 

De Kal fire heat pure 100 liftdeurhaard.

technische eigenschappen:

Schoorsteenkanaal diameter 250mm

rendement 80%

Kal fire heat pure 105

Gewicht: kg
!
kal fire heat pure 105

 

kal fire heat Pure 105 inbouw liftdeurhaard 8.5-17.0KW

 

De Kal fire heat pure 105 liftdeurhaard.

technische eigenschappen:

Schoorsteenkanaal diameter 250mm

rendement 75%