cera design p1
Pelletkachel, pelletkachels voorzet
Pelletkachels voorzet overzicht.

Hierlangs kan U in de linkernavigatie het merk van de kachels selecteren waarbij U een overzicht krijgt van de mogelijkheden per merk.

Wij proberen U een zo uitgebreid mogelijk gamma aan te bieden. U heeft de keuze tussen een heel gamma kachels van klassiek tot modern in alle mogelijke maten  en vermogens.

Bij de voorzet pelletkachels maken we een onderscheid tussen 3 verschillende types.

Type1:  De lucht modellen: Dit zijn de kachels die hun warmte enkel dienen af te geven in de ruimte waarin ze opgesteld staan.

Type2: De kanalisatie modellen: Bij deze modellen heeft U de mogelijkheid warmte te verspreiden naar meerdere ruimtes door middel van de kanalistie aansluiting aan de achterzijde van de kachel.

Type3: De Thermokachels: Deze modellen zullen hen wamte afgeven aan de cv installatie zodat U minder zal moeten stoken met Uw bestaande ketel, of U de mogelijkheid heeft met 1 kachel verschillende ruimtes op te warmen.

Ons aanbod van diverse merken : Klik op het logo en U gaat naar het overzicht van dat merk. Hier kan U ook de gegevens van zowel invoerder alsook fabrikant terug vinden. Zo kan U eventueel handleidingen, technische tekeningen enzovoort downloaden!

 

 

Uitgebreid gamma aan modellen en merken !!

Pelletkachels vanaf 1450 €

Topkwaliteit en lage prijzen. van klein tot groot, inbouw, CV etc.

Onze dienst verkoop helpt U bij het bepalen van een goede verhouding tussen

kwaliteit, vermogen, en prijs.

DEMO PELLETKACHELS

Kom rustig langs ons modellen in de toonzaal bekijken. Zowel voorzetpelletkachels als inbouw pelletkachels. Op regelmatige tijdstippen zijn er promoties.

Op afspraak ontvangen wij U ook buiten de openingsuren of voor een demonstratie.

Kan een pelletkachel werken zonder schoorsteen ??

Deze vraag horen wij voortdurend! 

Theoretisch gezien kan een pelletkachel werken zonder schoorsteen, maar wordt niet aanbevolen door de fabrikant.
Doe dit aub niet. Je gaat zeker vervuiling krijgen in de omgeving van de uitgang. Zeker niet bevorderlijk voor wit geverfde muren en Crepi. En trouwens, hebben jullie reeds propere rook gezien. Wij alvast niet.

Pelletkachels zijn milieuvriendelijk. Praktisch CO-2 neutraal. Je mag dus spreken van een groene kachel en goed voor het milieu.

Houtkachels behoren eveneens tot de groep van de groene kachels.

Nieuw zijn de combinatiekachels die zowel werken op pellets en hout.

Vanaf nu ook  pelletkachels met het uitzicht van een klassieke houtkachel.

Klassiek pelletkachel met het uitzicht van een houtkachel - Castile van Quadra Fire

 

Wat zijn pelletkachels?

Een pelletkachel is een houtkachel waarin pellets (houtkorrels) gestookt worden ipv houtblokken. Een pelletkachel is volledig regelbaar en automatisch en kan vooraf ingesteld worden zodat hij zichzelf in - en uitschakeld. Het gebruik is zeer eenvoudig. Met een druk op een toets voor het in – en uitschakelen van de pelletkachel. Daarbuiten meestal nog 2 knoppen voor het regelen van de temperatuur en eentje voor de regeling van de windsnelheid (blaassnelheid) van de ventilators.

Eenvoudig te plaatsen of te installeren. De pelletkachel kan aangesloten worden op een bestaande schoorsteen of gewoon via een opening van 8 cm in de gevel. .

Hoe werken pelletkachels?

Bij elke pelletkachel of pelletketel is er een voorraadtank of voorraadkamer aanwezig.

Elke pelletkachel kan via een opening langs boven gevuld worden. In de voorraadkamer is een worm aanwezig (spiraalvormig) dewelke de pellets naar de verbrandingskamer brengt.

De ontbranding vindt plaats met behulp van een elektrische gloeiontsteking in de pelletkachel. Na opstart wordt dit ontstekingsmecanisme automatisch uitgeschakeld. Naargelang U een hogere temperatuur vraagt worden er meer pellet naar de ontbrandingskamer gevoerd.

De zuurstoftoevoer wordt automatisch geregeld door een geforceerde luchttoevoer. Hoe hoger de temperatuur die U vraagt van de pelletkachel hoe meer zuurstof (lucht) er toegevoerd wordt in het verbrandingskorfje alsook meer pellets.

Pelletkachels zijn softwarematig voorzien van een opstartfunctie en een uitschakelfunctie.

Constant wordt er gekozen voor de beste parameters voor de beste verbrandingswijze.
De betere pelletkachelmerken schakelen automatisch uit wanneer de gevraagde temperatuur bereikt is en dit zonder programmatie.

Steeds met een vaste tijdsinterval wordt er kortstondig een reinigingsfunctie gestart voor het proper houden van het verbrandingskorfje van de pelletkachel.

Dagelijks kan er meerdere keren in en uitgeschakeld worden. Alles kan op weekbasis geprogrammeerd worden.

Wanneer de gewenste kamertemperatuur met de pelletkachel bereikt is schakelt deze automatisch over op een minimumstand alsook op het minimum aanvoer van pellets. Hierdoor daalt eveneens het pelletverbruik.

Temperatuursensoren zijn aanwezig bij de pelletkachel. Een andere beveiliging is de rookgasafvoerbewaking. Indien nodig worden de rookgassen met meer kracht naar buiten geblazen.

Het gebruik van een pelletkachel is goedkoop (besparing tot soms meer dan 30% ten opzichte van stookolie) en daarenboven ook nog milieuvriendelijk want pelletkachels zijn bijna CO2-neutraal.
Je kan dus spreken van een groene kachel met zeer weinig restafval. (assen)

Groene kachels

Er is steeds meer groene en vernieuwbare energie nodig. Eén van de redenen is het milieuaspect en ook de prijs van de klassieke gewone energie.

Om deze redenen is een pelletkachel zeker een toestel om je energiefaktuur naar beneden te brengen. Pellets kunnen op 3 manieren gebruikt worden nl. in pelletkachels, thermokachels of verwarmingsketels op pellets.

Om deze reden is een pelletkachel zeker een groene kachel en daarenboven goed voor het milieu.

Aan zo een groene kachel is weinig onderhoud nodig alsook weinig installatietijd. Houtkachels kan je ook rekenen bij de groep van de groene kachels.

De benaming "Groene kachel" is een kwaliteitslabel uitgereikt door het Milieu en Energie-agentschap.

Hoeveel verbruikt een pelletkachel

Deze vraag wordt ons gesteld door elke klant of prospect. Helaas kunnen we jullie daar geen pasklaar antwoord op geven.

Volgende parameters spelen mee. Klik hier voor meer informatie in verband met het verbruik van een pelletkachel.

Onderhoud van de pelletkachel

Om de 2500 kg. pelletverbruik dient een grondig onderhoud uitgevoerd te worden.

Ventilatoren en rookkanalen worden gereinigd alsook alle parameters die opgeslagen werden worden nagekeken en

gecontroleerd. Hieruit kan soms blijken dat een paar parameters moeten bijgestuurd worden. Een schoorsteenreiniging moet eveneens uitgevoerd worden. Afhankelijk van de gebruikte pellets ga je meer of minder aanslag krijgen in de schoorsteen.

U kan voor deze werkzaamheden terecht bij pelletkachels Vandebosch

Wenst U een PELLETKACHEL te KOPEN dan bent U bij ons aan het juist adres. Kijk maar eens naar de diverse merken die wij aanbieden.

Balansventilatie voor pelletkachels

Ook hier is een oplossing voor. Er wordt gebruik gemaakt van een dubbelwandige buis. Het binnenkanaal wordt gebruikt voor de rookgassen af te voeren. Het buitenste kanaal wordt gebruikt om de kachel te verbinden met de buitenlucht. Met behulp van de KIT DIEUX wordt de aangetrokken lucht ook opgewarmt. Hierdoor is het in de winter ook niet meer nodig om je pelletkachel te ontsteken met een aanmaakblokje wanneer de temperatuur onder de 3 à 4 graden daalt.

Garantie op pelletkachels

Op elke pelletkachels van eender welk merk bij ons aangekocht geldt de wettelijke garantie van 2 jaar op het volledige toestel.

Bij Edilkamin wordt de garantie gedeeltelijk verlengd naar 5 jaar voor de gietijzeren onderdelen in de verbrandingskamer. (Zie hiervoor Edilkamin)

U zal merken dat wij een groot aanbod pelletkachels in ons gamma hebben.

 

Alvast veel surf plezier toegewenst op onze site.