edilkamin pellet blok
Pelletkachel, pelletkachels inbouw & inzet
Pelletkachels inbouw of inzet, inzethaarden, inbouwhaarden op pellets

Wij verdelen meerdere merken inzet en inbouw pelletkachels .... Maar wat is nu juist het verschil?

Dat kan op een relatief gemakkelijke manier uitgelegd worden. Een inzet model kan U "gewoon" inzetten in een bestaande schoorsteen mits enige aanpassingen, een inbouw model ... Hier zegt de naam het zelf al, dient ingebouwd te worden in de schouw en kan naderhand dus ook niet meer uitgenomen worden zonder enige breekwerken. Dit is het grootste verschil tussen beide types. Maar er is natuurlijk meer. Uiteraard is het ook zo dat een inzetmodel nooit geen extra kanalisatie kanaal kan hebben aangezien het onmogelijk is om dit aan te sluiten bij een bestaande schoorsteen, hetgeen bij de inbouw modellen dikwijls wel het geval is. Dit wil uiteraard niet zeggen dat een inbouwmodel niet kan geplaatst worden bij een bestaande schoorsteen, dat wil gewoon zeggen dat er meer breekwerken aan te pas zullen komen dan bij een standaard inzetmodel.

Edilkamin inpellet 54 inzethaard op pelletsEdilkamin pellet blok inbouw pellethaard

Er is uiteraard een breed aanbod in zowel de inzet alsook de inbouw pelletkachels. Wij geven steeds de voorkeur aan de toestellen waarbij het toestel kan gevuld worden met pellets via een lade of rooster systeem en het toestel dus niet uit de schoorsteenmantel dient geschoven te worden. Bij een toestel dat uit de schoorsteen dient geschoven te worden voor een vulling te doen zal er uiteraard sneller slijtage optreden aan de dichtingen van het toestel.

Wij zijn het adres voor inbouw en inzet pelletkachels, dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij U steeds een totaaloplossing bieden voor Uw project. Niet enkel het toestel neerzetten en wegwezen, wij voeren alles tot in de perfectie uit volgens Uw wensen en uiteraard steeds volgens de nieuwste regelgeving en beste materialen. Wij bezorgen U de meest gedetailleerde offerte in ons vakgebied met vermelding van materiaal, dikte van het materiaal, garantie, ..... En dit alles aan de scherpste prijs door onze slimme aanpak.

Kom U dus vandaag nog bevragen naar de mogelijkheden voor Uw persoonlijke situatie...... Wij staan klaar om U met raad en daad bij te staan.

OPMERKINGEN:

Wij merken dikwijls dat er bij het inbouw van pelletkachels heel wat dingen verkeerd gaan bij onze collega's/concurrenten, daarom hier toch een kleine opsomming waarop zeker gelet dient te worden bij plaatsing van een inbouw/inzet pelletkachel:

1. Een inbouwmodel dient STEEDS met een dubbelwandig schoorsteenkanaal aangesloten te worden waarbij de diameter gerespecteerd wordt van het toestel. Met andere woorden mag de diameter nergens in het kanaal veranderen om naderhand een goede reiniging te kunnen waarborgen. Bij een te groot kanaal zullen de rookgassen te sterk afkoelen wat condensatie kan veroorzaken, aangezien het rookgaskanaal bij een inzet/inbouw pelletkachel zich aan de bovenzijde bevindt en deze werkt aan de hand van elektriciteit mag het duidelijk zijn dat dit geen goed idee is.

2.Een inbouwmodel dient Steeds verlucht te worden, bij inbouwmodellen is het noodzakelijk om voldoende roosters in de mantel te voorzien om voldoende koeling te waarborgen voor de elektonische componenten. Hou hier dus ook zeker rekening mee. Bij 1 enkel model kan wel zonder roosters gewerkt worden, maar dan ook enkel door het feit dat bij de Inpellet 54 de rooster ingewerkt is in de kader van het toestel.

3.Hou er rekening mee dat het schoorsteenkanaal ook gereinigd kan worden door U zelf of door een schoorsteenveger zonder dat U verplicht bent de installateur van de kachel laten langs te komen. Dit kan enkel door een extra aansluiting te voorzien voor reiniging van het kanaal boven op de kachel door het plaatsen van een T-stuk, via hier kan dan de schoorsteen gereinigd worden.

4.Uiteraard zijn er nog meerdere dingen waaraan gedacht moeten worden....maar we gaan uiteraard niet openlijk alle geheime prijs geven. Deze kan U ontdekken komen bij een afspraak in onze showroom.