graniet
Een granietgroeve
Natuursteen & graniet-maatwerk.
Graniet en marmer worden in ons eigen atelier gezaagd en bewerkt. 
Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring met deze producten.

Algemene info over graniet !  Ref.  http://www.keukens-info.be/

Graniet is het sterkste en hardste commercieel verkrijgbare materiaal voor het werkblad in de keuken. Alleen quartz is nog harder, maar dit zal men niet makkelijk vinden in de handel en is meestal alleen leverbaar op bestelling. Het kan tegen krassen en zal niet snel afschilferen. Men kan er op snijden (alhoewel niet aanbevolen) of hete kookpotten op plaatsen.

Graniet is ook bestand tegen zuren zoals van citrusfruit en azijn. Dit is zeer belangrijk omdat zuren toch vaak voorkomen in de keuken zoals bv in sauzen.

Let op!! Sommige marmersoorten worden verkocht als graniet, meestal ook zonder medeweten van de verkoper. U kan dit eenvoudig testen door een schijfje citroen 2 minuten op de steen te leggen. Bij marmer zal men een aantasting van het materiaal zien. Indien het marmer goed beschermd is zal deze testmethode niets uithalen. Dan kan men alleen het volgende proberen. Neem een mes met scherpe punt, liefst niet eentje uit die exclusieve dure messenset die u hebt gekocht, en probeer een kras te maken in het gesteente op een plaats die uiteraard niet zichtbaar is.

Indien de kras een witte lijn achterlaat en er een wit poeder vrijkomt kan dit al een teken zijn dat het marmer is. Wil u nog meer zekerheid neem dan wat van het vrijgekomen poeder en doe er een druppel azijn op. Als de azijn begint luchtbelletjes te vertonen hebt u bewezen dat het marmer is en geen graniet.

 

Graniet is het minst poreus van alle natuursteen (alleen quartz doet beter), maar men moet het toch behandelen met een dichtingmiddel. Vraag een vakman een middel dat geschikt is voor gebruik in keukens. Het moet ongeveer 1 maal per jaar opnieuw behandeld worden. Vlekken van rode wijn of rode biet moet men onmiddellijk verwijderen. Voor het dagelijkse onderhoud volstaat het om te reinigen met water en zeep.

Het heeft een elegante uitstraling en is zeer duurzaam. De normale dikte voor een granieten werkblad is 30mm. Graniet is verkrijgbaar in een effen kleur of doortrokken van kronkels of lijnen van andere gesteenten. Dit doet niets af aan de kwaliteit van het graniet en geeft meestal prachtige motieven.

In combinatie met een spatwand uit hetzelfde materiaal is dit een onmiddellijke blikvanger in elke keuken. Graniet is vrij duur maar het ziet er prachtig uit.

Samen met roestvrij staal is dit wellicht het beste materiaal om gebruikt te worden als werkblad.

Het gewicht van graniet ligt tussen de 2700 kg/m3 tot 3000 kg/m3.  Dit betekent dat een keukenblad van 3 cm dik per m2 ongeveer 80 à 90 kg. weegt.

 

Reinigen graniet :  Graniet kan je het best reinigen met Lithofin.  Dit onderhoudsproduct is enkel verkrijgbaar bij de vakman.

!

Granieten tuintafel

Gewicht: kg
!
supremeblack01

Tuintafel in zwart hoogglanzende graniet.  Ideaal voor het terras.

Op voorraad. 

Deze is op maat gemaakt door ons.

Uiteraard kan dit voor U ook op maat gemaakt worden in ander materialen.

Tafel is geschikt voor 10 personen.

Afmetingen : 1,10 x 2,70 meter lengte.  Op volledige granieten voet.  Gewicht +- 475 kg.

Prachtig handwerk.   Ideaal voor het terras.

Granietsoort : supreme black poli.

Supreme black is een Chinese dioriet afkomstig uit de provincie Shanxi.
Supreme black heeft een zwarte achtergrond doortrokken met een middelgrote korrel.

Kleurnuances kunnen voorkomen, zelfs binnen éénzelfde partij.

Supreme black vertoont bij tegenlicht een andere lichtbreking op bepaalde (gedraaide) groepen van kristallen.

Massa : 3040 kg/m3.

 

Tuintafel in graniet

Gewicht: kg
!

Productie maatwerk tafel in combinatie Rouge Alicanté 3 cm dikte en Crema Marfil Select 2 cm dikte.

Sokkel opgebouwd in verstek.

Gewicht 275 kg totaal.

Prachtige tuin of living tafel, heel goed te onderhouden!